Cum a murit fetița lui Laurențiu Reghecampf: „Rămâne o rană tot timpul!”. Analisa Cristina ar fi avut 27 de ani acum, dar s-a născut cu

Laurențiu Reghecampf a vorbit recent despre cel mai dur episod din viața sa: pierderea fiicei sale, Analisa Cristina, în urmă cu aproape 27 de ani. Fetița, primul copil al antrenorului, s-a stins din viață la doar un an și o lună, din cauza unei boli congenitale grave la inimă.
Afecțiunea rară care a fost descoperită prea târziu și operația care n-a mai putut s-o salveze
Analisa venise pe lume în perioada în care Reghecampf juca pentru Steaua București și era căsătorit cu Mariana Pfeiffer, prima sa soție. Cei doi, căsătoriți timp de 13 ani, au avut împreună o fetiță, despre care foarte puțină lume știa. Problemele de sănătate au început la scurt timp după naștere. Deși semnele au fost clare – buze învinețite și oboseală accentuată – diagnosticul a venit târziu.
„Am avut o fetiță împreună, la 25 de ani. A fost o perioadă grea pentru că, undeva pe la 3 luni după ce se născuse Ana Lisa, momentul când îi dădea lapte se învinețea, se învinețeau buzele, adormea cu biberonul. Ne-am dus la un control și ni s-a spus că suferă de o boală foarte rară, se numea tetralogia falo. Inima nu a fost împărțită corect în cele 4 camere și trebuia după o perioadă să fie o intervenție chirurgicală pentru a se corecta acest lucru.”
Din cauza complexității intervenției, operația nu a putut fi făcută imediat, ci doar după ce copilul a împlinit vârsta de un an. În tot acest timp, părinții au urmat tratamente și au sperat. După ce a trecut pragul de un an și o lună, micuța a fost operată la Cluj. Inițial, totul părea să decurgă bine, dar o complicație post-operatorie a schimbat totul.
„Am făcut tratament câteva luni și la vârsta de un an și o lună am hotărât să operăm la Cluj. Au operat-o, a fost bine, dar pentru o astfel de intervenție trebuia să lase rana deschisă 24 de ore. A făcut pneumonie după operație și nu au mai putut să o salveze. Eu spun exact ce ni s-a spus nouă după operație”, a declarat Reghecampf în podcastul lui Bursucu.
Pierderea fiicei a lăsat urme adânci. Antrenorul recunoaște că a fost marcat nu doar de durerea pierderii, ci și de modul în care a fost gestionată situația de către cadrele medicale. Cel mai mult l-a durut faptul că boala nu a fost descoperită la timp, deși ar fi putut fi corectată încă din sarcină.
„Am judecat foarte multe lucruri când am trecut prin acele momente, dar n-ai cum să scoți pe cineva vinovat. Dificil a fost că nu ni s-a spus de dinainte. Problema ne-a fost comunicată la câteva luni. Poate atunci nu existau metodele care există azi. Astfel de probleme pot fi corectate și în timpul sarcinii.”
Reghecampf a explicat că în toată perioada sarcinii nu a fost informat că ar exista probleme cu inima copilului, deși au fost efectuate controale regulate. Detaliul că fetița suferea de o afecțiune atât de gravă a fost aflat, spune el, dintr-o greșeală, nu în urma unei investigații clare sau a unui diagnostic pus la timp.
„La toate controalele la care mergeai ca să te asiguri că este în regulă sarcina nu ni s-a spus niciodată că are o probleme la inimă. Acest detaliu a fost șocant. Nici n-am aflat de la doctor, am aflat dintr-o greșeală. Au fost 7 luni până la intervenție, dar nici nu se putea interveni la vârsta de sub un an. Boala nu se manifesta foarte grav. În afară că obosea foarte repede și i se schimba culoarea la buze nu avea nimic. A fost o perioadă dificilă, mai ales după. Luca s-a născut la 4-5 ani diferență”, a precizat antrenorul.
Durerea pierderii a rămas prezentă în viața lui Laurențiu Reghecampf chiar și după aproape trei decenii. Deși a fost tânăr și a trăit această tragedie la doar 25 de ani, impactul a fost unul care nu s-a estompat în timp. Reghe a subliniat că perioada cea mai grea a venit după decesul micuței, iar speranța care l-a însoțit până atunci a fost înlocuită de un gol care nu s-a umplut niciodată.
„Trăiești cu speranța din fiecare zi că se va face bine. Perioada mai dificilă a fost după (după moarte). Clar rămâne o rană tot timpul. Doar timpul vindecă o astfel de rană. Bineînțeles că există specialiști buni pentru anumite momente. Eram foarte tânăr, și eu și ea, era o diferență mare între mine și prima soție, de 10 ani. Perioada până când am operat-o a fost guvernată de o speranță, că se va face bine. Pe partea ei (primei soții) probabil a fost altfel”, a încheiat Laurențiu Reghecampf.
Fostul fotbalist și actual antrenor a rememorat totul în podcastul lui Bursucu, într-o confesiune sinceră și emoționantă despre cel mai dureros episod al vieții sale.
Conținutul publicat pe politica.dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨