Crin Antonescu nu va participa în cazul reluării turului II de alegeri

În cadrul unei intervenții televizate, Crin Antonescu a discutat despre posibilitatea reluării turului II de alegeri. Politicianul a afirmat că, în cazul în care s-ar relua turul II, el nu ar participa, ci și-ar vedea în continuare de alte activități.
Declarațiile lui Antonescu
Antonescu a explicat că nu este implicat în procesul alegerilor anulate, așadar nu ar fi vizat de o posibilă reluare a acestora. De asemenea, a menționat că actuala sa candidatură nu este corelată în niciun fel cu scrutinul precedent, motiv pentru care nu poate comenta prea mult pe această temă.
„Păi turul doi este între Călin Georgescu și Elena Lasconi. Nu?! Ăsta e turul doi. Să presupunem că unul din ei nu mai participă. Oricum nu mă privește, că atunci se califică altul. Nu știu cine era pe trei, Ciolacu sau… Deci îmi văd de treaba mea dacă reia turul doi. Eu am mai spus, de aia cumva nu particip foarte angajat în disputa asta. Ce a fost cu anularea? Ce-i cu turul doi? Eu am constatat că în România s-a întâmplat asta, s-au anulat niște alegeri. Pot să discut anumite nuanțe, pe cât le pot discuta, dar esențial este următorul lucru. Eu am intrat în joc după ce s-au organizat niște alegeri, am văzut că sunt niște noi candidaturi. Și eu pot, foarte bine, să spun și eu, e cam neclar, nu candidez. Nu vreau să-l văd pe suveranistul Ponta care vrea turul doi înapoi, dar o să candideze, bine, mersi, la chestiunea asta. Nu vreau să-l văd nici pe domnul Nicușor, nici pe alți domni. Eu particip acum. Se reia turul doi, decide Curtea Constituțională sau cine trebuie să decidă să-l reia? Foarte bine.”
Interviul cu Antonescu
În continuarea interviului, candidatul la președinție a primit o întrebare din partea lui Liviu Pleșoianu. Acesta a ridicat o problemă ipotetică în care Antonescu, ajuns la Cotroceni, află că alegerile au fost anulate fără vreun temei. În această situație, Pleșoianu a întrebat dacă Antonescu ar demisiona din funcția de președinte. Răspunsul lui Antonescu a fost negativ, explicând că demisia de onoare nu este o soluție rezonabilă într-un asemenea caz.
Referitor la situația politică actuală, Antonescu a subliniat că orice președinte trebuie să se adreseze, în primul rând, celor care nu l-au susținut, pentru a calma lucrurile și a reuni societatea. El a subliniat, de asemenea, că Diaspora este o resursă imensă a statului.
„Cred că sunt soluții. Primele țin de atitudine. Atitudine și mesaj. Am spus din prima zi, când România va avea un nou președinte, primul lui mesaj trebuie să fie către cei care au susținut altceva sau care n-au venit la vot, pentru că ar fi vrut turul doi înapoi. Trebuie să se dea o direcție comună. Oamenii nu se împacă lateral, oamenii se împacă înainte și merg împreună înainte. Diaspora nu este doar o obligație a statului român. Diaspora este o resursă a statului român.”
Conținutul publicat pe politica.dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨