Deputatii vor vota miercuri motiunea impotriva ministrului Predoiu acuzat de AUR de transformarea Politiei Romane in institutie de politie politica

Data actualizării: 2 aprilie 2025

Deputații vor dezbate și vota miercuri motiunea simplă depusă de 57 de parlamentari AUR împotriva lui Cătălin Predoiu, ministrul de Interne. Motiunea se intitulează „De la democrație la regim hibrid: România sub jugul poliției politice asmuțite de ministrul Predoiu”.

Acuzațiile aduse de AUR

Parlamentarii AUR susțin că ministrul Predoiu a transformat Poliția Română într-o veritabilă instituție de poliție politică, unde cetățeanul nu mai este protejat, ci supravegheat, intimidat și redus la tăcere. Ei cer sancționarea conduitei ministrului Predoiu și sesizarea Parchetului General pentru începerea urmării penale.

Într-un mesaj pe o rețea de socializare, Cătălin Predoiu, ministrul de Interne, a anunțat că va veni în Camera Deputaților pentru dezbaterea și votul moțiunii împotriva sa și l-a acuzat pe George Simion că minte asupra faptului că ar fi refuzat să nu participe la ședință.


Contraatacul ministrului Predoiu

„Această afirmație este falsă și face parte dintr-un efort de dezinformare deliberată. Asemenea practici, care apelează la distorsionarea realității pentru a induce în eroare opinia publică, nu servesc interesului cetățenilor și nu au loc într-un dialog politic onest. M-am prezentat întotdeauna în fața Parlamentului, în toate momentele importante, inclusiv înainte de ridicarea MCV și de intrarea României în spațiul Schengen. O voi face, firesc, și de această dată”, a precizat Cătălin Predoiu, ministrul de Interne.

Reprezentanții AUR au enunțat în moțiune două acuzații împotriva ministrului de Interne. Prima dintre ele se referă la declarațiile publice ale ministrului Predoiu. A doua acuzație enunțată în moțiune se referă la acțiunile de poliție politică împotriva ordinii constituționale ale lui Cătălin Predoiu.

„Între decembrie 2024 și martie 2025, numeroși cetățeni care și-au exprimat susținerea pentru candidatul Călin Georgescu pe rețelele de socializare au fost chemați la audieri sau chiar ridicați cu mandat, sub acuzații fabricate. Această operațiune a avut un caracter profund discriminatoriu. Niciun alt susținător al vreunui alt candidat nu a fost vizat de astfel de măsuri represive.

🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe politica.dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨