„Comandamentul Vlad Țepeș” și Negocierile de la Moscova: „În Mai Va Începe Agitația”

Într-o lume unde politică și scandaluri par să fie cuvintele de ordine, o nouă poveste controversată se dezvăluie. Centrul atenției îl reprezintă gruparea „Comandamentul Vlad Țepeș” și negocierile lor cu Moscova. Un document DIICOT dezvăluie că implicarea Rusiei în alegerile prezidențiale din România din luna mai va fi mai puțin evidentă decât în noiembrie 2024.
„Comandamentul Vlad Țepeș” și Agentul Rus
Întâlnirile la Moscova între membrii grupării și agentul rus Petro Ghetsko au avut un impact semnificativ asupra politicii interne din România. Ghetsko este un separatist ucrainean fugit în Rusia, după o condamnare de 12 ani de închisoare. El a fost omul de legătură al grupării cu Aleksander Bortnikov, directorul Serviciului Rus de Securitate (n.r. – FSB, fostul KGB).
Conform documentelor DIICOT, membrii grupării, aflați în arest preventiv pentru trădare, ar fi plănuit „ieșirea României din NATO, declararea neutralității și încheierea unui tratat strategic cu Federația Rusă”.
Implicarea Rusiei în Alegerile Prezidențiale
Documentele DIICOT dezvăluie că Rusia ar fi fost interesată să susțină grupări precum „Comandamentul Vlad Țepeș” care sunt dispuse să „facă ordine”. De asemenea, Ghetsko a subliniat că toate discuțiile vor fi transmise „mai sus”, sub formă de raport, către directorul FSB Aleksander Bortnikov.
„Ordinul este baza sistemului”, le comunică Ghetsko.
În convorbirile interceptate de pe canalul Telegram apare și numele lui Călin Georgescu, fost candidat la alegerile prezidențiale, susținut inclusiv de cei din „Comandamentul Vlad Țepeș”. De asemenea, Ghetsko se referă la anularea alegerilor prezidențiale din 2024 ca la o „lovitură de stat”.
Despre alegerile din luna mai 2025, Petro Ghetsko spune că, de data aceasta, Rusia va „afișa steagul României”, după ce opinia publică s-a prins că Moscova se implică în procesul electoral.
În concluzie, acest caz complex de trădare și implicare străină în politica internă a României continuă să se dezvolte. Între timp, implicarea Rusiei în alegerile prezidențiale din luna mai rămâne un subiect de dezbatere intensă.
Conținutul publicat pe politica.dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨